RSS Feed

zuid-Engeland 2016

Reacties uitgeschakeld voor zuid-Engeland 2016

mei 29, 2016 by rjwerf

In het Kader van Toer-met-je-broer, zijn we dit jaar (2016) naar zuid-Engeland gereden.

Via Hoek van holland- Harwich heen en met de tunnel terug.. De tunnel werd de ferry Dover-Duinkerke maar goed..

De foto’s staan HIER

IMG_20160526_163440

toer met je broer 2016

Toer met je broer 2016

MAANDAG

We vertrokken op maandagavond vanuit hoek van Holland. Jeroen vanuit Angeren en ik vanuit Sassenheim

route naar Hoek

route naar Hoek

De boot uit Hoek is perfect, comfortabel en snel..

HookVanHolland

Dinsdag

’s Ochtend ben je uitgerust op in Harwich (uk).

Vanuit Harwich reden we richting Chelmsford, Dartford, Sevenoaks, Crawley, Horsham, wishbourgh green, petworth, liphook, longmoor (waar blijkbaar een legerbasis is) petersfield, Compton, Romsey naar Southampton.

In Southampton hadden we en hotel :

Polygon Villas Guest House

Prima hotel, lekker geslapen en een goed ontbijt..

Ca 300km

Schermafbeelding 2016-05-29 om 21.35.54

 

Woensdag

Na een lekker ontbijt en te zijn uit gezwaaid door de hotel mevrouw, gingen we op pad richting de ferry van Sandbank – Shell bay net onder Pool.

Terwijl we net buiten Southampton rijden zien we een bordje MOTORMUSEUM, tja dat kunnen we niet laten, hop stuur om en kijken waar het is..een kleine 15km later kwamen we bij Beaulieu National Motor Museum. midden in een natuur gebied een soort pretpark achtig automuseum. Iets te duur naar onze mening voor wat er te zien was. wel leuk maar niet heel bijzonder. De TOPGEAR show was leuk, de monorail met autistische bestuurder (elk deurtje 2 voelen, hekje open hekje dicht.. was grappig .

Snel weer door richting Ferry en….Het tank museum.

Geweldig maar om daar maar een uurtje te zijn . ( we kwamen om 16uur aan) veel te kort. Gelukkig mochten we op het zelfde kaartje de volgende dag terug komen.

Snel een B&B gezocht in de buurt (nou ja halfuurtje er vandaan) in Weymouth.

The pink house

Al met al maar 134km gereden.

Schermafbeelding 2016-05-29 om 21.58.03

 

Donderdag

Lekker ontbeten in de eetkamer van de mijnheer en mevrouw van het B&B en snel weer naar het Tank museum, Ongelofelijk hoeveel daar staat, nog even in een tank gepast (en het was ons te klein zeg maar) ergens in de middag maar weer op de motor gestapt en besloten de route in te korten en niet naar LANDSEND te gaan.

We gingen richting SWINDON waar een stoommuseum zou zijn. Mooi weer dus heerlijk gereden. En tot onze verbazing kwamen we langs een hoop stenen .. STONEHENGE aangezien we over de autoweg scheurden konden we niet stoppen ..

Aangezien ik Jeroen een foto heb beloofd:

stonehenge-dusk_1024x576

We reden dus verder en kwamen in een dorpje (avebury) waar ook stenen stonden. Deze stenen leken idd in een kring te staan. In het midden van dit dorpje staat een kroeg de red lion met dit bord:

IMG_20160526_165859

Nog beter dus… snel even een appartementje voor de nacht geboekt in swindon, daar lekker Indiaas gegeten en naar bedje

150km

Schermafbeelding 2016-05-29 om 22.23.07

 

Vrijdag

Vandaag gaan we richting de boot, het idee van de tunnel hebben we laten varen, aangezien de boot de helft goedkoper is. Dover is wel een paar uur rijden en we willen nog naar STEAM, dus we hebben een tijdsschema..

10uur staan we voor STEAM, een museum over de Great Western Railway. Stoomtreinen, wagons en het ontstaan. TOP, erg mooi maar niet zo groot. even over elf waren we er klaar en stapte we op de motor richting Dover. Het eerste deel over de Snelweg, de rest over de lokale wegen.. we hadden niet veel tijd ca 5 uur en de route was 4,5.. tot ik er achter kwam dat ik me een uur verrekend had. we hadden 6 uur en de route was nog steeds 4,5.

na een kleine 300km waren we in Dover, we hadden nog even tijd voor een snelle hap, en wat kip en kluifjes gekocht voor op de boot.. ff 2 uur varen en je bent 3 uur later aan de overkant in Duinkerke (fr) vandaar nog even naar De Panne (een 20min rijden of zo) naar het Parkhotel. Een wat gedateerd maar prima hotel met niet zulke mooie kamers maar functioneel en schoon. uiteraard weer aardige mensen

340km

Schermafbeelding 2016-05-29 om 22.39.13

 

Zaterdag

De voorspellingen zijn slecht.

Code Geel voor het hele land.. in de middag gaat het losbarsten REGEN, HAGEL.. oke.. weg toeristische route.. om 9 uur op de motor en naar de snelweg, naar huis.

Voor ons beide nog een 300km

Schermafbeelding 2016-05-29 om 22.45.14

We komen op het totaal van ca 1300km.


Reacties uitgeschakeld voor zuid-Engeland 2016

Sorry, comments are closed.