RSS Feed

Rondje Ijsselmeer 2013

Reacties uitgeschakeld voor Rondje Ijsselmeer 2013

juli 16, 2013 by rjwerf

Al maanden had ik op mijn motorrit wensenlijstje een rondje Ijsselmeer staan. In april stond er een leuk route “om het Ijssemeer” in de route-bibliotheek van Tyre to TravelTyreToTravel badge

Die moest ik maar eens proberen. Natuurlijk komt daar niks van maar vandaag had ik een vrije dag en Fleurtje was een dag skiën, Ingeborg moest wat klusjes doen..

Ik ga de route Rijden… Hier en daar een beetje sleutelen aan de route ( de route was me wat te lang omdat ik ook nog even bij mijn tante in Hemrik (fr) langs wilde gaan..)

Half tien vertrok in van uit spaarnwoude (waar Fleur aan het skiën was) eerst richting   Muiderberg,over de snelweg en vandaar, over lokale wegen,  door Naarden, Blaricum, Eemdijk (erg leuk), Bunschoten Spakenburg, Doornsteeg, Nijkerk en daar de A28 op richting Nunspeet om de route een beetje te laten opschieten. Van Nunspeet naar Doornspijk, Elburg, de N50 op naar kampen, Ens er weer af om vervolgens in Blokzijl even een lekker uitsmijter te eten aan de sluis.

2 bakkies koffie er bij en ik kan weer verder 😉

Vandaar naar Wolvega en door naar Hemrik.. Na 10 jaar of zo, kon ik het huis van mijn tante toch niet zo maar vinden.. ik moest toch echt even in mijn telefoon kijken voor het adres, om er vervolgens achter te komen dat ik 4km te ver was gereden.

2013-07-16 13.41.36

Joepie Tante was thuis maar stond net op het punt om de deur uit te gaan.. Helaas.. Ach even een kwartiertje zitten kletsen en met de belofte dat ik binnenkort een keer terug kom ben ik mijn route vervolgd richting het IJsselmeer.. 

Inmiddels had ik al 250 km gereden in mijn nieuwe Vanucci motor spijkerbroek (die overigens erg groot vallen) en hoewel de broek lekker zit, glijdt hij een beetje en krijg ik inmiddels pijn in mijn kont.

Hee een McDonalds in Lemmer .. Hier maar even een ijsje, fles water en wat internetten.. de whatsappies en Facebook berichten vullen mijn schermpje dus het wordt tijd hier wat aan te doen.. Gelukkig heb ik een laad kabeltje bij me en een usb lader op de burgman want de accu van mijn S3 laat te wensen over. Even opladen tijdens het volgende traject tot aan de Afsluitdijk.

Van Lemmer naar Sondel, Nijemirdum, Mirns, Laaksum en Stavoren. Hier lagen weer prachtige scheepjes.

2013-07-16 16.12.34

Nog even langs Hindelopen, Workum en Parrega en bij Bolsward de A7 op richting de Afsluitdijk. Hier moest ik natuurlijk even stoppen.. zoveel had ik nog niet gedronken en ik vind het altijd een mooie stop.. En natuurlijk even kijken of ze en sticker van Friesland hadden voor op de motor maar helaas.. (en ik rij er niet voor terug).

2013-07-16 17.02.06

Nog een kleine honderd kilometer en ik ben weer thuis..

2013-07-16 18.20.58

Heerlijke dag,   lekker droog en rustig op de weg.. was elke dag maar zo..

weer

 

 


Reacties uitgeschakeld voor Rondje Ijsselmeer 2013

Sorry, comments are closed.