RSS Feed

Executive I’ve got the Power!

Reacties uitgeschakeld voor Executive I’ve got the Power!

juni 1, 2013 by rjwerf

Suzuki Burgman 650 Executive I’ve got the Power!

van MOTOREN.nl
Suzuki Burgman 650 Executive
I’ve got the Power!

Al eerder reed ik de Suzuki Burgman 650 Executive, maar nu is er een uit 2008 met slechts 6.100 km(!) op de teller. De meest luxe uitgevoerde motorscooter die er te koop is, heb ik natuurlijk zin in deze Bentley onder de motorscooters. Uiteraard is deze scooter-op-stand zilvergrijs; de enige juiste kleur voor zo’n sjieke, pardon: chique, tweewieler. De horizontaal geplaatste, watergekoelde tweecilinder met vier kleppen per cilinder is goed voor een vermogen van 55 pk (40,5 kW) bij 7.000 tpm/min en heeft een koppel van 63 Nm. Ruim voldoende om uiterst vlot aan het verkeer mee kunnen te doen. Hiermee presteert hij ongeveer even goed als een gewone motorfiets.

Om de sensaties van het gewone motorrijden te evenaren voorzag Suzuki deze Burgman van een powerknop. Niet alleen om bij het accelereren een powerboost te krijgen maar ook bij het afremmen zorgt een krachtigere motorrem voor bijkomende veiligheid. Wie echt sportief wil rijden, drukt op een andere, gele knop en schakelt van de automaat over naar de manuele versnellingen. Via twee andere knoppen kan je van eerste naar vijfde en omgekeerd van vijfde naar eerste schakelen. De koppeling blijft in alle omstandigheden automatisch. De SECTV automaat is een patent van Suzuki én een bijzonder prettige uitvinding. De motorscooter loopt prachtig stil en nadat ik mijn fototas onder het zadel in een bodemloze put lijkt te gooien (tjee, wat een megaruimte), zit ik als een vorst op deze 650. Wanneer ik op weg ga speel ik een beetje met de vele knoppen die deze Executive rijk is. De knop bovenop de rechterstuurhelft doet de werkelijk sublieme spiegels elektrisch inklappen, erg makkelijk wanneer je je tussen file probeert voort te bewegen.

Ook laat ik diverse keren het grote scherm elektrisch op en neer gaan en merk meteen hoe goed hij je gezicht uit de wind houdt in de hoogste stand. Deze megascooter is natuurlijk geen licht gewicht. Hij weegt 245 kg en zeker wanneer je erg traag rijdt, laat dit gewicht zich goed voelen. Wanneer je gewoon rijdt merk ik hier echter niets van en dan is het gewoon gáán en plezier hebben. Wanneer ik hem ergens in de polder volledig laat gaan en de power knop indruk, zit ik binnen een mum van tijd boven de wettelijke (dynamische) snelheid die geldt op sommige snelwegen na 19.00 uur, snapt u het nog?

Deze scooter is zeer all round en geeft je echt het gevoel op een motorfiets weg te zijn. Door alle mogelijke vakjes onder het dashboard en de megaruimte onder het zadel kun je lekker wat spulletjes kwijt. Ook een passagier zit als vorst achterop en zou een vakantie naar het buitenland makkelijk tot de mogelijkheden behoren, maar ook woon/werk verkeer is hem op het lijf geschreven.

Al dit moois en lekkers komt natuurlijk met een prijskaartje, hoewel… deze Brugman uit 2008 met die ongelooflijk lage kilometerstand van 6100 kilometer (ca 1500 kilometer per jaar), is geen pekelfiets, zoals blijkt uit de onberispelijke staat. Iedereen zal denken dat u de loterijjongens Gaston of Rick op bezoek hebt gehad. Want voor slechts 7.450 euro koopt u de top of the line; de meest uitgebreide scooter die er te koop is, die met recht de naam Executive (bestuursvoorzitter) draagt.

 


Auteur: Patrick Hesse – Motoren.nl
E-mail: redactie@motoren.nl
Bron: Vision Quest fotografie
Geplaatst op: 03-04-2013


Reacties uitgeschakeld voor Executive I’ve got the Power!

Sorry, comments are closed.