RSS Feed

Burgman niet voor alleen voor directeuren

Reacties uitgeschakeld voor Burgman niet voor alleen voor directeuren

juni 1, 2013 by rjwerf

Dit artikel vond ik op  “Motoren.nl”

Suzuki Brugman 650 Executive Niet alleen voor bankdirecteuren
Suzuki Brugman 650 Executive
Niet alleen voor bankdirecteuren

Wanneer ergens het woord Executive achter staat, mag je aannemen met het hoogst haalbare te maken te hebben. In een bedrijf is dat meestal een bestuursvoorzitter of algemeen directeur. Vaak wordt deze toevoeging gebruikt als luxe aanduiding of de meest complete uitvoering. In het geval van de motorscooter die ik vandaag rij, moet deze toevoeging echt het meest luxe zijn wat er te koop is, want de Suzuki Burgman staat al jaren bekend als de Rolls Royce onder de motorscooter, dus als je dan ook nog de executive uitvoering daarvan mag rijden, zijn de verwachtingen extra hoog gespannen.

Wanneer op deze werkelijk schitterende voorjaarsdag (eindelijk) twijfel ik nog even of ik niet een colbert aan zal trekken met Cavallaro overhemd en stropdas, om een beetje in stijl te gaan. Maar als motorrijder in hart en nieren weet ik hoe je op je veiligheid moet letten en met dit mooie weer op een scooter is het asfalt net zo hard. Ik begrijp ook niet dat ik afgelopen zondag een motorrijder op slippers zag en zelfs iemand met een klein meisje achterop in een jurkje; wat bezielt die mensen? Waarschijnlijk nooit gevallen. En tegenwoordig totaal niet nodig, want je kunt prima luchtdoorlatend beschermende kleding kopen die ook nog eens zeer modieus is. Kom maar eens kijken bij bijvoorbeeld Floor Verbrugge. Als zeer ervaren motorrijder en oud-coureur kan hij u haarfijn vertellen wat geschikte kleding is voor op de motor.

Dus hijs ik me gewoon in mijn leren jas, handschoenen en motorschoenen. Meteen bij het starten van de Burgman druk ik op een knop die net als bij auto’s in duurdere segment de spiegels elektrisch naar buiten doen gaan, wauw, dat zie ik ook voor het eerst op een motor! De luxe toon is meteen gezet. Ook krijg ik nog even uitleg over de versnellingsbak. Versnelling??? Het is toch een automaat? Maar ook hier weer Luxe. Je kunt kiezen tussen een automaat of een tiptronic versnelling, die met twee knoppen (up & down) door de vijf versnellingen met overdrive schakelt. Weer iets nieuws voor mij.

De motorscooter loopt prachtig stil en nadat ik mijn foto-tas onder het zadel in een bodemloze put lijk te gooien (tjee, wat een megaruimte!), zit ik als een vorst op deze 650. Met een toefje gas komt er gang in de scooter en zweef ik.  Even speel ik met de versnellingen, maar al snel realiseer ik me dat een van belangrijkste reden om zo’n scooter te kopen het gemak is, en de automaat is zo zijdezacht dat ik helemaal niet de behoefde heb dit zelf te doen. Alles op deze scooter maakt het reizen gemakkelijk en met groot gemak gaat hij over de weg.

Without a worry in the world neurie ik. De kuip beschermt je uitstekend tegen de weerselementen en ik zou (als ik dat ooit gedaan zou hebben) rustig een sigaartje kunnen opsteken, want van de wind heb je totaal geen last. Even op een lange rustige boerenweg het gas erop leert mij dat de Burgman er met grote stappen vandoor kan gaan. Binnen een mum van tijd zit je –zonder het te merken– boven de 130 kilometer per uur zonder dat de motor aan het eind van zijn kunnen zit. Dus meekomen in het verkeer is ook al geen probleem. En moet er dan toch plotseling gestopt worden, dan gebeurt dat met een met ABS uitgeruste rempartij, wel zo veilig.. De Suzuki is uit 2008 en heeft ongeveer 28.000 kilometer gelopen en dat is gewoon netjes. Hier en daar wat gebruikskrasjes, maar verder in zeer nette staat. Al met al hebben we hier te maken met een buitengewoon luxe motorscooter, die van alle gemakken is voorzien en een zeer goede uitstraling heeft. De prijs voor al dit moois: 6.250 euro. Je hoeft echt geen pak met stropdas te dragen; gewoon motor

 


Auteur: Patrick Hesse – Motoren.nl
E-mail: redactie@motoren.nl
Bron: Vision Quest fotografie
Geplaatst op: 01-06-2013
Aangepast op: 31-05-2013 om 11:02:49


Reacties uitgeschakeld voor Burgman niet voor alleen voor directeuren

Sorry, comments are closed.